Skip to content

Updraft Blog Because people and psychology are sooo interesting

Nov 04 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

How to: Daily Stand Up

Scrum kent een aantal evenementen die het proces helpen en het team inzicht en controle geven over hun werk en het proces. Hoe kun je dit zo optimaal mogelijk doen als het gaat om de Daily Standup – een van de vier vergaderingen binnen Scrum.

In dit artikel vind je onder andere het doel van de vergadering, tips over hoe je er het meeste uit kunt halen en wie er in welke rol bij is.

Jul 19 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Howto: organiseren van Retrospectives

Scrum is een empirische methode. Het verbeterproces is een er belangrijk onderdeel van Scrum. Hoe kun je er dan voor zorgen dat een Retrospective zo goed mogelijk daaraan bijdraagt en jij aan de Retrospective?

May 17 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Deel 2: wat doet een Scrum Master in een dag?

Als je er zo over nadenkt, is het misschien best lastig te bedenken wat een Scrum Master zo de hele dag zou moeten doen. Is het wel echt een fulltimebaan? Welke taken horen bij de rol? Is hij niet zo klaar met het regelen van ruimtes voor de Scrum Events en het voorbereiden daarvoor?

Toch maar eens een tijdje meelopen met een Scrum Master dan? Let’s go…

May 03 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Deel 1: wat doet een Product Owner in een dag?

Is het je helemaal duidelijk wat een Product Owner zou doen een hele dag? Als dat lijstje met User Stories staat, dan hoef je toch niet de hele dag te gaan zitten schuiven met de prioriteit? Hoe kan de Scrum Guide daar een volledig aparte rol van maken als dat alles is?

Misschien toch maar een Sprint meelopen met een goede Product Owner? Kom mee...